Канаду не злякали “карикатурні” погрози Путіна

У Канаді ні у кого не викликали страху озвучені президентом Росії під час звернення до Федеральних зборів погрози щодо можливого застосування ядерної зброї.

Про це заявив журналістам у п'ятницю, 2 березня, посол Канади в Україні Роман Ващук, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Посольство Росії в Оттаві навіть твітнуло карикатуру, що ми всі мали б дуже боятися. Але ми це спокійно сприймаємо»,- сказав дипломат.

Як повідомлялося, 1 березня президент Росії Володимир Путін під час виступу з посланням до Федеральних зборів РФ заявив, що у відповідь на розвиток США системи протиракетної оборони Росія прийме на озброєння нові ядерні ракети. Нова російська ядерна зброя нібито буде невразливою для американських систем протиракетної і протиповітряної оборони.

Читайте також: Путін: нові ядерні ракети Росії зможуть обходити американську ПРО

У 2002 році США вийшли з Договору про обмеження систем протиракетної оборони 1972 року. У 2002 році президентами Росії і США був підписаний Договір про скорочення стратегічних наступальних потенціалів (Договір про СНП), більш відомий на заході як Московський договір.