Путін: нові ядерні ракети Росії зможуть обходити американську ПРО

Путін: нові ядерні ракети Росії зможуть обходити американську ПРО

Укрінформ
Президент РФ Володимир Путін заявив, що у відповідь на розвиток США системи протиракетної оборони Росія прийме на озброєння нові ядерні ракети.

Послання транслювалося на каналі YouTube.

Путін сказав, що у відповідь на посилення американських ПРО російські балістичні ракети оснащуватимуться системою їх обходу.

Він також заявив про розроблення і прийняття на озброєння найближчим часом небалістичних ядерних комплексів, які діють на платформі крилатих ракет і безпілотних підводних човнів. За його словами, крилата ракета буде оснащена ядерною енергетичною установкою.

Нова російська ядерна зброя нібито буде невразлива для американських систем протиракетної і протиповітряної оборони. "Нас ніхто не слухав. Послухайте зараз", - пригрозив Путін. За його твердженням, Сполучені Штати в односторонньому порядку відмовлялися вести з Росією переговори про протиракетну оборону.

Читайте також: Путін заявив про успішні випробування ядерної зброї, "аналогів якій немає"

При цьому під час виступу були продемонстровані відеозаписи, на яких показали нову міжконтинентальну ракету "Сармат" і комп'ютерний ролик, де її запускають по кількох траєкторіях навколо моделі Земної кулі.

У 2002 році США вийшли з Договору про обмеження систем протиракетної оборони 1972 року. У 2002 році президентами Росії і США був підписаний Договір про скорочення стратегічних наступальних потенціалів (Договір про СНП), більш відомий на заході як Московський договір.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-