Налегальні мігранти підпалили прикордонний знак між Польщею і Білоруссю

Відео

Нелегальні мігранти в середу вранці підпалили прикордонний знак на польсько-білоруському кордоні і кидали у польських прикордонників, які намагалися загасити вогонь, камінням та гілками дерев.

Про це повідомляє Прикордонна служба РП, передає Укрінформ.

Як зазначається, на ділянці відповідальності прикордонної застави в Біловежі вранці 8 травня кілька мігрантів з білоруської сторони намагалися знищити польський прикордонний знак.

“Спочатку його намагалися пошкодити палицями, але коли це не вдалося, то підпалили. Ці люди також були дуже агресивні. Вони кидали камінням та гілками дерев у польські служби, які гасили палаючий знак”,- йдеться в повідомленні.

Як зазначає Прикордонна служба РП, іноземці з білоруської сторони кордону не поважають польську національну символіку, і не вперше намагаються знищити знаки на польському державному кордоні, на яких розміщена державна символіка. Польські прикордонники попереджають, що знищення, пошкодження, зняття чи переміщення прикордонного знаку є злочином, який карається штрафом, обмеженням волі або позбавленням волі на строк до двох років.

Читайте також: У Польщі затримали п’ятьох українців - допомагали перевозити нелегалів через кордон

Як відомо, останнім часом посилився тиск на кордоні Білорусі з Польщею: щодня до Польщі намагаються потрапити навіть до кількохсот нелегалів з країн Азії, Африки та Близького Сходу. Зокрема, упродовж 2-5 травня до Польщі намагалися потрапити 949 нелегалів. Непоодинокими є випадки агресивних дій іноземців, які кидають у польських прикордонників каміння і гілки дерев.

У 2022 році Польща побудувала на кордоні з Білоруссю загородження заввишки 5,5 м і завдовжки 186 км, а також встановила сучасну систему електронного моніторингу.

Це було відповіддю на штучне створення від літа 2021 року Білоруссю та Росією так званого міграційного тиску на кордоні РБ з Польщею та балтійськими країнами.

Як повідомлялося, керівництво МВС Польщі спільно з керівництвом Прикордонної служби країни зараз працює над ущільненням загородження на польсько-білоруському кордоні.