У Британії відновлять переговори щодо Brexit у листопаді

Британські депутати відновлять переговори щодо законопроекту про вихід країни з ЄС 14 листопада.

Про це повідомляє AFP.

"Лідер Палати громад Андреа Ледсом оголосила, що члени парламентського комітету розпочнуть дводенні обговорення законопроекту "European Union (Withdrawal) Bil", відомого як закон про скасування (законодавства ЄС після Brexit - Ред.) - 14 листопада", - йдеться у повідомленні.

Читайте також: Brexit: Лондон не виключає втручання РФ у референдум і просить дані Facebook

Документ зазнав близько 400 поправок включно із низкою пропозицій членів правлячої консервативної партії прем'єр-міністра Терези Мей з приводу побоювань щодо надмірного розширення повноважень виконавчої влади.

Як повідомлялося, 13 липня уряд Великої Британії оприлюднив законопроект про вихід країни з ЄС. Ним передбачається скасування верховенства права ЄС в країні в день виходу. Водночас всі діючі закони, видані ЄС, залишатимуться в силі, змінити або відмовитися від них можна буде шляхом подальших доповнень до законодавства. Проект закону дає 2 роки на "роботу над помилками" у перехідний період після Brexit.

Читайте також: Мей обіцяє захистити права громадян ЄС після Brexit

Законопроект стане законом лише після того, коли буде обговорено в парламенті; ухвалити його повинні до березня 2019 року.