Мей обіцяє захистити права громадян ЄС після Brexit

Мей обіцяє захистити права громадян ЄС після Brexit

Укрінформ
Прем’єр-міністр Великої Британії Тереза Мей пообіцяла захистити права громадян Євросоюзу, які хочуть залишитися у країні після Brexit.

Про це йдеться у відкритому листі, опублікованому на сторінці Мей у Facebook.

"У рамках цього процесу права громадян є моїм пріоритетом. І я знаю, що мої колеги-лідери мають таку ж мету: захистити права громадян ЄС, які живуть у Великій Британії та британців, що проживають в ЄС", - зазначається у листі.

Вона наголосила, що громадяни ЄС, які живуть у Британії, зробили величезний внесок у країну. "І ми хочемо, щоб вони та їхні сім'ї залишилися. Я хочу чітко дати зрозуміти: громадяни ЄС, які сьогодні живуть законно у Великій Британії, зможуть залишитися", - йдеться у листі.

Читайте також: €100 мільярдів за Brexit: Джонсон думає, що це забагато

Як зазначається, Мей сьогодні виступить у Брюсселі на саміті ЄС, де має озвучити лідерам 27 країн свою позицію щодо Brexit та подальших переговорів про майбутні відносини.

"Угода між ЄС та Британією не тільки забезпечить впевненість щодо місця проживання, а й охорону здоров'я, пенсії та інші пільги. Це означатиме, що громадяни ЄС, які зробили внесок у систему Британії, і британські громадяни, які сплачували до системи країн ЄС, зможуть отримати користь від своїх відрахувань", - зазначила прем’єр.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-