Brexit: Лондон не виключає втручання РФ у референдум і просить дані Facebook

Brexit: Лондон не виключає втручання РФ у референдум і просить дані Facebook

Укрінформ
Парламентський комітет Великої Британії звернувся із письмовим запитом до засновника і керівника соціальної мережі Facebook щодо можливого втручання Росії у референдум по Brexit та вибори 2017 року.

Про це повідомляє Reuters.

“Британський парламентський комітет надіслав главі Facebook запит про надання інформації про будь-яку проплачену діяльність причетних до Росії облікових записів Facebook під час референдуму щодо виходу із ЄС у 2016 році та виборів 2017 року”, - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що запит було зроблено головою Комітету з питань цифрової інформації, медіа та спорту в рамках зусиль зі збирання доказів для розслідування щодо підроблених новин.

Раніше глава Facebook Messenger Девід Маркус заявив, що Росія могла використовувати цей додаток для впливу на американських виборців в 2016 році.

Як відомо, минулого місяця Facebook повідомив слідству, що за останні два роки ним були виявлені на своїй платформі тисячі платних оголошень політичного змісту, пов'язані з підставними обліковими записами з Росії. Зокрема повідомлялося, що з 470 неавторизованих акаунтів було витрачено близько $100 тис. доларів на купівлю близько 3 тис. оголошень.

Читайте також: Гейлі назвала “війною” втручання Росії в американські вибори

Пізніше компанія Twitter повідомила про виявлення понад 200 акаунтів на своїй платформі, діяльність яких була пов'язана зі спробами РФ втрутитися у президентські вибори у США.

Розкриття Facebook даних, що росіяни купували політичну рекламу в цій соціальній мережі під час президентської кампанії 2016 року, спонукали Федеральну виборчу комісію США заявити 14 вересня про потребу "переглянути та модернізувати" виборче законодавство. 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-