Лондон оприлюднив Білль про Brexit

Лондон оприлюднив Білль про Brexit

Укрінформ
Уряд Великої Британії оприлюднив законопроект про вихід країни з ЄС.

"European Union (Withdrawal) Bil" опубліковано на сайті британського парламенту.

"Скасувати Закон про Європейські співтовариства 1972 року і внести інші положення в зв'язку з виходом Сполученого Королівства з ЄС", - зазначається у першому рядку законопроекту.

Ним передбачається скасування верховенства права ЄС в країні в день виходу. Водночас всі діючі закони, видані ЄС, залишатимуться в силі, змінити або відмовитися від них можна буде шляхом подальших доповнень до законодавства. Проект закону дає 2 роки на "роботу над помилками" у перехідний період після Brexit.

"Це один з найзначніших законодавчих актів, які будь-коли проходили через парламент, він є важливою віхою в процесі нашого виходу з Європейського Союзу", - прокоментував документ міністр по Брекзіту Девід Девіс.

Читайте також: ЄС невдоволений правами своїх громадян у Британії після Brexit

Він зазначив, що законопроект передбачає "максимум визначеності, цілісності та контролю". Міністр гарантує, що якщо всі працюватимуть разом і в національних інтересах, зможуть забезпечити, щоб у британців була повністю діюча правова система в той день, коли вони залишать Європейський Союз. При цьому він заявив, що "буде працювати з ким завгодно", заради успіху.

Законопроект стане законом лише після того, коли буде обговорено в парламенті; дебати розпочнуться не раніше осені, прийняти його повинні до березня 2019 року. Опозиція вже дала зрозуміти, що не підтримає його.

Перше фото: РІА Новости

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-