Поліція передала військовим понад 300 тисяч пачок конфіскованих цигарок

Збройним силам України передали 315 тисяч пачок цигарок загальною вартістю 20 мільйонів гривень, вилучених у межах операції «Акциз».

Як передає Укрінформ, про це повідомила Національна поліція.

Так, у результаті операції «Акциз» оперативники Департаменту стратегічних розслідувань Національної поліції спільно з прокуратурою Львівської області свого часу припинили діяльність підпільного цеху й вилучили тютюнову продукцію.

У червні 2022 року організаторів нелегального бізнесу суд визнав винними та призначив їм покарання у вигляді позбавлення волі строком на три роки з конфіскацією майна. З огляду на те, що вилучена продукція відповідає всім стандартам якості, було прийняте рішення про передачу цигарок на потреби ЗСУ.

Читайте також: У Дніпрі чиновники «кришували» фабрику з виробництва контрафактних сигарет

Як повідомляв Укрінформ, на потреби ЗСУ передали більш ніж 500 бронепластин і близько 400 балістичних шоломів загальною вартістю понад 8 мільйонів гривень. Вказані предмети були вилучені у межах кримінального провадження за фактом незаконного використання товарів безоплатної допомоги під час воєнного стану з метою отримання прибутку та порушення встановленого порядку здійснення міжнародних передач товарів, що підлягають державному експортному контролю.