У Дніпрі чиновники «кришували» фабрику з виробництва контрафактних сигарет

У Дніпрі чиновники «кришували» фабрику з виробництва контрафактних сигарет

Укрінформ
Працівники Державного бюро розслідувань у м.Дніпрі припинили діяльність підпільної фабрики, яка виробляла контрафактні сигарети у промислових масштабах.

Про це інформує пресслужба відомства, передає Укрінформ.

“Фабрика працювала в орендованому приміщенні, яке належить родині колишнього заступника голови Дніпропетровської обласної державної адміністрації. Це приміщення «на папері» було передано в користування комунальному підприємству Дніпра, яке й оплачувало оренду з коштів місцевого бюджету”, - йдеться у повідомленні.

Виробничі потужності випускали «підробки» всесвітньо відомих брендів сигарет. Лише одна лінія фабрики випускала чотири тисячі сигарет на хвилину.

Читайте також: росія готується контрафактом ввозити підсанкційні товари

Криміналітет, який діяв у тісній зв’язці з окремими представниками керівництва правоохоронних та податкових органів регіону, розповсюджував готову продукцією всією Україною. Але географія постачання контрафакту охоплювала також й інші країни, зокрема товар контрабандою доставлявся в країни ЄС, повідомляють у бюро.

Під час проведення обшуків у виробничих та офісних приміщеннях працівники ДБР виявили і вилучили печатки та документацію щодо фінансово-господарської діяльності суб’єктів, залучених до протиправної схеми виробництва і збуту продукції, легалізації одержаних доходів, чорнові записи, комп’ютерну техніку, готівкові кошти в іноземній та національній валюті на загальну суму понад 172 тис. євро, 140 тис. доларів , близько 500 тис. грн, а також готову до відправлення партію - 60 тисяч пачок сигарет.

Слідчі дії тривають. Документується причетність до оборудок представників податкової служби та правоохоронних органів.

Читайте також: Співробітники ДБР «кришували» схеми забудовників - їх затримала СБУ

Досудове розслідування здійснюється у межах відкритого кримінального провадження щодо зловживання владою (ч. 2 ст. 364 КК України) та ухилення від сплати податків, зборів (ч. 3 ст. 212 КК України).

Як повідомляв Укрінформ, на межі Запорізької та Дніпропетровської областей виявили та затримали зловмисників, що перевозили партію контрафактних цигарок на 5 млн грн.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-