ООН спрямувала понад $4,5 мільярда на гуманітарну допомогу населенню України - Шмигаль

Цього року ООН спрямувала понад 4,5 млрд доларів для надання гуманітарної допомоги населенню України.

Про це Прем’єр-міністр Денис Шмигаль сказав під час спільного із заступником генерального секретаря ООН з гуманітарних питань Мартіном Гріффітом брифінгу, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Цього року ООН спрямувала понад 4,5 млрд доларів для надання гуманітарної допомоги населенню України, яке постраждало внаслідок агресії російської федерації, та українцям, які виїхали з країни. Ми цінуємо таку підтримку та сподіваємося, що у 2023 році ООН щонайменше збереже такі обсяги допомоги. Ми ще й домовилися розвивати додаткові напрями допомоги",- сказав Шмигаль.

Він вкотре наголосив на тому, що нині для нашої держави найскладнішою задачею є пережити цей важкий зимовий період. Адже близько 12 мільйонів українців переживають гостру нестачу електроенергії, є випадки, коли у людей взагалі немає світла по декілька днів.

"Уряд робить все можливе для подолання наслідків обстрілів росіян, наслідків для населення та для економіки. Водночас Україна потребує додаткової підтримки у негайному відновленні енергетичної системи", - сказав Шмигаль

Читайте також: Зеленський закликав генсека ООН якнайшвидше відправити експертів на енергетичні об’єкти України

У цьому контексті він подякував ООН за вже надану партію генераторів, які також допомагатимуть українцям цієї зими.

Читайте також: Заступниця Гутерреша нагадала рф про відповідальність за обстріли цивільних об’єктів

Як повідомляв Укрінформ, генеральний секретар ООН Антоніу Гутерреш, виступаючи в Парижі на Міжнародній конференції «Солідарність з українським народом, заявив, що масштаби руйнувань в Україні потребуватимуть потужної міжнародної підтримки, що виходить далеко за рамки гуманітарної допомоги.