В академії СБУ відкрили Козацький хрест з нагоди 30-ї річниці Незалежності

Фото

У Національній академії Служби безпеки України відкрили Козацький хрест з нагоди 30-ї річниці Незалежності як символ героїзму захисників України.

Як передає Укрінформ, про це ідеться в повідомленні академії.

У церемонії відкриття Козацького хреста взяли участь митрополит Київський і всієї України Епіфаній, представники духовенства, співробітники та курсанти академії.

В академії СБУ відкрили Козацький хрест з нагоди 30-ї річниці Незалежності/(Фото: академія СБУ, ПЦУ

Пам’ятний знак встановлений за ініціативи керівництва закладу з нагоди 30-ї річниці Незалежності України як символ героїзму оборонців української землі. Він розташований на території академії на вході до каплиці Архістратига Божого Михаїла, у якій постійно звершується молитва за Україну та її героїв.

Читайте також: На Чернігівщині увічнили пам’ять борця за незалежність, поета Максима Загривного

"Лише сильним дано право на безсмертя" – ці слова режисера Олександра Довженка викарбувані на Козацькому хресті.

Ректор академії Андрій Черняк відзначив, що Козацький хрест здавна є невід’ємним атрибутом українського війська та Служби безпеки зокрема. Він подякував митрополиту Епіфанію за безпосередню участь і сприяння у продовженні традицій з увічнення пам’яті полеглих героїв.

"Спорудженням цього хреста ми вшановуємо пам’ять не лише загиблих співробітників служби, але й усіх захисників України, які віддали життя за мир і свободу нашої землі у всі часи. Також ми вдячні воїнам, які сьогодні на всіх фронтах – видимих і невидимих – протистоять агресору», – наголосив Черняк.

Читайте також: У Києві оголосили конкурс на найкращий проєкт з прийому Праведників Бабиного Яру

Митрополит Київський і всієї України Епіфаній освятив хрест та звершив молитву за захисників Батьківщини.

Як повідомляє пресслужба Київської митрополії ПЦУ, Предстоятель Православної церкви України звернувся до учасників заходу: "Сьогодні, під час освячення цього Козацького хреста, лунає молитва за Україну. Святкуючи 30-літній ювілей, ми говоримо саме про відновлення нашої незалежності. Адже Українська держава має тисячолітню історію. В цей особливий час всі ми прагнемо миру, проте миру справедливого, бо мир у неволі нам не потрібен. Ми маємо право бути господарями на своїй землі, у власному домі. Тож разом розбудовуймо нашу державу, про яку мріяли наші предки. І нехай Всемилостивий Господь береже усіх захисників України та надихає вас виховувати справжніх патріотів рідної землі.

Після церемонії ректор академії показав митрополиту Епіфанію музеї та навчальні приміщення навчального закладу.