Суд у справі про замах на вбивство Чорновол знову перенесли

Бориспільський міськрайонний суд Київської області переніс розгляд кримінального провадження за обвинуваченням громадянина Ігоря Корнілова у вчиненні замаху на умисне вбивство народного депутата Тетяни Чорновол на 13 серпня.

Про це у коментарі Укрінформу повідомив адвокат Корнілова Валерій Буняк.

“Перенесли на 13 серпня, десь на 15:00. Сьогодні завершилося дослідження письмових матеріалів кримінального провадження. Наступна стадія - допит свідків”, - сказав адвокат.

Перше засідання у цій справі відбулося 18 січня 2018 року.

Читайте також: Замах на Чорновол: суд перенесли, бо підозрюваний – "на карантині"

Як повідомлялося, речник ГПУ Андрій Лисенко 9 січня повідомив, що Генпрокуратурою завершено досудове розслідування та направлено обвинувальний акт стосовно Корнілова, що обвинувачується у вчиненні замаху на умисне вбивство Чорновол.

Корнілова обвинувачують у вчиненні у грудні 2013 року замаху на умисне вбивство Чорновол з корисливих мотивів, за попередньою змовою групою осіб за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 2 ст. 15, п.п. 6, 11, 12 ч. 2 ст. 115 КК України.

Загалом за вказаним фактом повідомлено підозри п'ятьом особам: стосовно двох обвинувальні акти направлено до суду та цих осіб засуджено до позбавлення волі, одна особа перебуває у розшуку, один підозрюваний помер.

Як повідомляв Укрінформ, 25 грудня 2013 року невідомі жорстоко побили журналістку та активістку Євромайдану Тетяну Чорновол.