Замах на Чорновол: суд перенесли, бо підозрюваний –

Замах на Чорновол: суд перенесли, бо підозрюваний – "на карантині"

Укрінформ
Суд переніс розгляд провадження за обвинуваченням громадянина Ігоря Корнілова у вчиненні замаху на умисне вбивство Тетяни Чорновол на 31 липня.

Про це оголосив суддя Бориспільськог міськрайонного суду Київської області Євген Борець, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Суд ухвалив відкласти розгляд кримінального провадження на 31 липня на 14:30", - сказав Борець.

Засідання відбувалося без самого Корнілова.

Адвокат Корнілова Валерій Буняк у коментарі журналістам повідомив, що в камері, де утримувався Корнілов, один з утримуваних захворів на кір, і у зв'язку з цим особи, які утримувалися разом з хворим, ізольовані до 25 липня включно. Саме тому явка Корнілова в суд або проведення засідання у режимі відеоконференції була неможливою. Довідка про це від 24 липня була розглянута під час засідання.

За його словами, перше засідання у цій справі відбулося ще 18 січня, а наразі у цій справі проходить стадія дослідження доказів.

Як повідомлялося, речник ГПУ Андрій Лисенко 9 січня повідомив, що Генпрокуратурою завершено досудове розслідування та направлено обвинувальний акт стосовно Корнілова, що обвинувачується у вчиненні замаху на умисне вбивство Чорновол.

Читайте також: Виставка Тетяни Чорновол: як прожити біль та знову почати жити

Корнілова обвинувачують у вчиненні у грудні 2013 року замаху на умисне вбивство Чорновол з корисливих мотивів, за попередньою змовою групою осіб за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 2 ст. 15, п.п. 6, 11, 12 ч. 2 ст. 115 КК України.

Загалом за вказаним фактом повідомлено підозри п'ятьом особам: стосовно двох обвинувальні акти направлено до суду та цих осіб засуджено до позбавлення волі, одна особа перебуває у розшуку, один підозрюваний помер.

Як повідомляв Укрінформ, 25 грудня 2013 року невідомі жорстоко побили журналістку та активістку Євромайдану Тетяну Чорновол.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-