У ГПУ ставлять під сумнів достовірність заяви-заклику Саакашвілі

У Генпрокуратурі сумніваються щодо достовірності заяви-заклику лідера партії "Рух нових сил" Міхеїла Саакашвілі, який він передав з ізолятора тимчасового тримання вночі через своїх адвокатів.

Про це заявила на своїй сторінці у Facebook прес-секретар генпрокурора Лариса Сарган.

"Перша тіпа заява із тіпа закликами була надана адвокатами пресі вночі після виходу з ІТТ. Друга заява була написана власноруч М.Саакашвілі в ІТТ під відеофіксацію, відповідно до вимог КПК", - написала Сарган.

За її словами, у заявах почерк і підписи лідера РНС відрізняються. 

"Інший почерк, чіткий підпис у "заяві-заклику", щоб читалися "МСаак..." для кого? Навіть тут нечисленним мешканцям наметів "колоРади" підсовують фейк", - наголосила прес-секретар генпрокурора.

Як повідомлялося, Саакашвілі передав вночі лист з ізолятора зі зверненням до українців, в якому закликав усіх прийти у неділю на "марш за імпічмент".

Читайте також: Біля ізолятора СБУ, де перебуває Саакашвілі, залишаються кілька десятків активістів

Правоохоронці затримали Саакашвілі увечері 8 грудня. Йому інкримінують сприяння учасникам злочинних організацій та укриття їх злочинної діяльності (ч 2. статті 256 ККУ). Прокурори клопотатимуть у суді про обрання Саакашвілі запобіжного заходу у вигляді домашнього арешту з носінням електронного браслета.