Біля ізолятора СБУ, де перебуває Саакашвілі, залишаються кілька десятків активістів

Біля ізолятора СБУ, де перебуває Саакашвілі, залишаються кілька десятків активістів

Фото
Укрінформ
Біля ізолятора тимчасового тримання СБУ в Києві, де знаходиться лідер "Руху нових сил", екс-глава Одеської ОДА Міхеїл Саакашвілі, залишаються кілька десятків активістів. 

Будівлю ізолятора охороняють близько сотні правоохоронців.  Рух залишається перекритим, повідомляє кореспондент Укрінформу.

До будівлі СБУ прибуло кілька автобусів Нацгвардії. Для проїзду транспорту, які прибуває та від'їжджає від ізолятора, поліцейські і нацгвардійці організовують живий коридор.

Наразі ситуація спокійна.

Ситуація біля ізолятора СБУ, де перебуває Саакашвілі / Фото: Овсяннікова Юлія, Любімов Євген. Укрінформ

Уночі під будівлею СБУ, де утримують Саакашвілі, між активістами та силовиками сталися сутички через те, що активісти хотіли розбити намет навпроти одного із виїздів із ізолятора тимчасового тримання. Після кількахвилинної суперечки із активістами, поліція взяла їх у кільце і відтіснила, забравши намет.

Читайте також: Саакашвілі затримали в квартирі високопоставленого чиновника Нацполіції - ЗМІ

Як повідомляв Укрінформ, ввечері 8 грудня правоохоронці  затримали лідера "Руху нових сил" Міхеїла Саакашвілі у квартирі колишнього голови ГУНП Луганської області Юрія Покиньбороди.

Саакашвілі перебуває в ізоляторі тимчасового тримання СБУ в Аскольдовому провулку.

За інформацією прес-секретаря Генпрокурора Лариси Сарган, йому інкримінують порушення за ч 2. статті 256 ККУ (Сприяння учасникам злочинних організацій та укриття їх злочинної діяльності).

У ГПУ заявили, що слідчі дії із затриманим відбувалися за присутності його адвокатів. Прокурори клопотатимуть перед судом про обрання запобіжного заходу для Саакашвілі у вигляді  домашнього арешту.

Сам Саакашвілі оголосив безстрокове голодування.

Адвокат політика припустив, що суд з обрання запобіжного заходу Саакашвілі  може відбутися в понеділок, 11 грудня. У цей день спливають 72 години, коли у відповідності з нормами КПК йому можуть обрати запобіжний захід.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-