У бізнес-омбудсмена заявляють про чотири види скарг на правоохоронців

Близько 15% скарг із тих, що надійшли до бізнес-омбудсмена від суб'єктів підприємницької діяльності, стосуються зловживань з боку правоохоронних органів.

Про це заявив заступник бізнес-омбудсмена Ярослав Грегірчак під час презентації в Укрінформі закону щодо запобігання тиску правоохоронних органів на бізнес.

«Тема зловживання з боку правоохоронців яскраво відображена в нашій статистиці. Якщо станом на зараз ми отримали, починаючи з травня 2015 року, коли почали свою діяльність, близько 2700 скарг, то 15% тих скарг, які надійшли, були по правоохоронній тематиці. Це при тому, що близько 40% стосується фіскальної тематики», - заявив Грегірчак.

Читайте також: Мін'юст про "маски-стоп": виявилося, що дозволи на обшук підписували "пачками"

Він пояснив, що до вказаних 15% віднесли скарги щодо 4 типів зловживань з боку правоохоронних органів, а саме: коли необгрунтовано відкриваються кримінальні провадження проти бізнесу, коли бізнес не має права відкривати кримінальне провадження, коли строк досудового розслідування затягується і триває роками та коли мають місце різноманітні процесуальні зловживання перш за все під час здійснення такої слідчої дії, як обшук.