Для комфорту захисниць: ДОТ уклав договори на закупівлю жіночої військової форми на ₴130 мільйонів

Закупівельна агенція Міністерства оборони «‎Державний оператор тилу»‎ уклала договори на закупівлю жіночих літніх польових костюмів на суму майже 130 млн грн.

Як передає Укрінформ, про це інформує пресслужба Міноборони України.

Зазначається, що всі угоди покривають потребу до кінця 2024 року. Також повідомляється, що понад 90% костюмів вже доставлені у різні військові частини.

«Попри повномасштабну війну, Міністерство оборони працює над забезпеченням питання рівності між нашими захисниками та захисницями. Ми маємо гарантувати рівні можливості для всіх, хто боронить нашу землю. Тому закупівля жіночої військової форми – важливий крок для створення комфортних умов для наших захисниць», – зазначив заступник міністра оборони Дмитро Кліменков.

Читайте також: У ЗСУ зʼявилася польова форма для жінок, на черзі - жіночі бронежилети

Як інформують у МОУ, кожен комплект складається з трьох елементів: куртки, штанів і двох нарукавних знаків із національною символікою – державним прапором.

Жіночий костюм відрізняється від чоловічого за формою та складністю крою. Жіноча форма представлена у широкому діапазоні розмірів – від 40 до 64-го та розрахована на зріст від 146 до 188 см.

Також повідомляється, що, окрім літніх польових костюмів, «Державний оператор тилу» закупив жіночу спідню білизну. Потреба в цих елементах гардеробу для жінок у складі ЗСУ також забезпечена до кінця року.

У МОУ підкреслюють, що це перші тендери ДОТ на закупівлю жіночої форми.

«Питання рівного забезпечення жінок і чоловіків у війську давно гостро обговорюється в суспільстві. Ініціативу беруть на себе й волонтерські організації та благодійні фонди, за що їм окрема вдячність. Потребу в закупівлі конкретної категорії товарів ДОТ отримує від Міністерства оборони, а вже зі свого боку ми беремо відповідальність за якісно проведені закупівельні й логістичні процеси, аби жінки в ЗСУ отримали необхідне речове забезпечення вчасно та у повних обсягах», – зазначила директорка з управління закупівлями ДОТ Вікторія Виноградова.

Як повідомляв Укрінформ, 10 серпня 2023 року жіночу літню форму офіційно поставили на забезпечення української армії.