Жіночу літню форму офіційно поставили на забезпечення української армії

Жіночу літню форму офіційно поставили на забезпечення української армії

Фото
Укрінформ
Відтепер жіноча літня форма офіційно поставлена на забезпечення.

Як передає Укрінформ, про це заступниця міністра оборони України Ганна Маляр повідомила у Телеграмі.

«3 серпня Міноборони затвердило зразок-еталон жіночого літнього польового костюма. Відтепер жіноча літня форма офіційно поставлена на забезпечення. Ця форма має 8 розмірів. Костюм розрахований і на мінімальний зріст жінки — 146 см, і на максимальний — 188 см», - зазначила Маляр.

За її словами, враховані всі побажання військовослужбовиць. Форма пошита відповідно до антропометричних даних жінки, з урахуванням усіх особливостей жіночої фігури, та зручна у використанні.

«Однією з переваг цього костюма є те, що його можна носити навіть під час вагітності, тому що верхня частина штанів еластична та дуже добре розтягується до потрібних розмірів», - додала заступниця міністра оборони.

У повідомленні підкреслюється, що йдеться про польову форму. Повсякденна і парадна форма у ЗСУ є і була. Змінювались лише зразки. Зараз жінки-військовослужбовці носять форму, зразки якої затверджені наказом МОУ від 18 липня 2017 року та Правилами носіння визначених наказом МОУ від 20 листопада 2017 року.

Читайте також: Журналістам продемонстрували зразки жіночої військової форми

Як повідомлялося, сьогодні у лавах ЗСУ проходять службу близько 42 тисяч жінок-військовослужбовців, майже п’ять тисяч із них перебувають на передньому краї, де виконують бойові завдання нарівні з чоловіками.

Фото: Ганна Маляр / Телеграм

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-