У Мін'юсті кажуть, що вони за реформами - серед лідерів

Міністерство юстиції увійшло до трійки лідерів серед міністерств, які найактивніше запроваджують реформи. 

Про це свідчать результати дворічного дослідження проекту Індекс моніторингу реформ (іМоРе), повідомляє прес-служба Мін'юсту.

«Ще кілька років тому мало хто вірив, що за такий короткий термін можна сформувати законодавство і створити функціонуючі органи у сфері боротьби з корупцією. Я переконаний, що наші антикорупційні органи - в першу чергу Національне антикорупційне бюро і Спеціалізована антикорупційна прокуратура - продемонструють відповідні результати. Ми вже бачимо, що НАБУ розслідує понад 300 справ щодо високопосадовців, суддів, прокурорів», - наголосив міністр юстиції Павло Петренко.

Він нагадав, що минулоріч в Україні було запущено одну з найвідкритіших систем електронного декларування, яка забезпечить прозорість у відносинах між чиновником та громадянами.

«Ми забезпечили повну відкритість і прозорість у відносинах державних службовців з громадянами. Наша система є однією з найбільш відкритих серед країн Євросоюзу. Це успіх не нашого відомства - це успіх всього українського суспільства», - зазначив міністр.

Також повідомляється, що черговим блоком, який забезпечив такий високий результат Мін'юсту, є відкриття реєстрів та запровадження онлайн сервісів.

Загалом серед найуспішніших напрямків діяльності Мін'юсту дослідженням визначено: реалізація антикорупційної політики та створення антикорупційних органів, запуск системи електронного декларування, відкриття реєстрів та перехід до надання послуг через Інтернет.