Перевірка е-декларацій: Петренко заявив про саботаж з боку НАЗК

Перевірка е-декларацій: Петренко заявив про саботаж з боку НАЗК

Укрінформ
Міністр юстиції Павло Петренко заявив про саботаж з боку Національного агентства із запобігання корупції через документ, який визначає порядок проведення перевірки е-декларацій.

Про це передає телеканал новин "112-Україна".

"Хочу ще раз сказати офіційну позицію, це взагалі виглядає на межі такого вже саботажу. Напевно, НАЗК - це єдиний державний орган, який не може знайти спільну мову з Міністерством юстиції. Ми щодня реєструємо десятки нормативних актів і більш серйозних, і даємо правову оцінку рішенням уряду і законопроектам, які потрапляють у парламент. Чомусь з цим державним органом, який повинен займатися запобіганням корупції, склалася дуже дивна ситуація", - заявив міністр.

За словами міністра, вся справа в тому, що документ про порядок перевірки декларацій чиновників повинен був бути розроблений ще в минулому році, а за підсумками робився під кінець року і до його розробки не підпускали представників Міністерства.

"Вони чомусь почали розробляти напівтаємно в кінці минулого року, коли ми пропонували їм, щоб Мін'юст включився в цей процес для того, щоб швидко зробити якісний документ. Чому тоді НАЗК не пішов нам назустріч. Вони розробили один варіант документа. Ми зробили свої зауваження", - зазначив він.

Петренко заявив, що розроблений документ несе загрозу роботі по боротьбі з корупцією.

"Я не можу поставити підпис під таким нелегітимним документом, який взагалі поставить під загрозу всю роботу по боротьбі з корупцією", - зазначив Петренко.

Раніше в НАЗК заявили про наявність розбіжностей з Міністерством юстиції в питанні перевірки електронних декларацій чиновників.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-