Мер Хмельницького показав першу молитву українською у Покровському кафедральному соборі

Відео

Міський голова Хмельницького Олександр Симчишин оприлюднив відео першої молитви українською мовою за Україну і захисників у Покровському кафедральному соборі УПЦ, який після скандалу з побиттям військового перейшов у підпорядкування ПЦУ.

Про це міський голова Хмельницького Олександр Симчишин повідомив у Телеграмі, передає Укрінформ.

«Перша молитва українською мовою за Україну, за українських воїнів у соборі. Перша за десятки і десятки років! Хмельничани - круті! Повага усім! Пишаюся! Дякую, усім українцям за підтримку!»- написав Симчишин.

Він зазначив, шо попереду для перемоги ще дуже багато роботи, тому закликав усіх тримати стрій.

Раніше Симчишин різко відреагував на вранішній інцидент із побиттям військового, який стався у Покровському кафедральному соборі УПЦ. Він зазначив, що ця подія має стати аргументом для Верховної Ради, аби проголосувати законопроєкт про заборону УПЦ.

За його словами, на позачерговій сесії Хмельницька міська рада припинить користування УПЦ усіма земельними ділянками на території громади, а також ініціюватиме аналогічні рішення обласної та районної рад.

Як повідомлялось, 2 квітня у Хмельницькому учасники зібрання біля Покровського кафедрального собору УПЦ проголосували за перехід релігійної громади до ПЦУ, храм опломбували. Священники УПЦ покинули територію храму. Обрана зібранням ревізійна комісія описує майно. Потім його закриють і до Великодня за східним обрядом богослужіння у ній не проводитимуться.

3 квітня представники комісії нестимуть документи про перереєстрацію релігійної громади в ОВА.

Читайте також: Побиття військового у храмі: мер Хмельницького хоче, аби Рада заборонила УПЦ

Як повідомлялось, У Хмельницькому біля Покровського кафедрального собору УПЦ, де уранці стався інцидент з побиттям військового, увечері відбулися сутички між активістами та представниками УПЦ.

УПЦ повідомила, що мітингувальники «провели свої незаконні збори, які назвали «зборами парафіяльної громади», з вимогою опечатати храм, звернулися до правоохоронців і під скандування вивели священство УПЦ з території собору».

Укрінформ звернувся з проханням прокоментувати зазначені події до Поліції Хмельницької області, написавши повідомлення у Фейсбуці. На момент публікації відповіді іще не отримано.

Раніше УПЦ заявляла про те, що «радикали» розпочали штурм Покровського кафедрального собору УПЦ у Хмельницькому.

У Хмельницькій ОВА закликали знизити «градус напруги» навколо сутички в храмі УПЦ, під час якої побили військового, і розв'язати конфлікт у правовий спосіб.

Фото: Суспільне Хмельницький