В УПЦ МП заявляють про штурм собору, де побили військового

В УПЦ МП заявляють про штурм собору, де побили військового

Фото, відео
Укрінформ
В УПЦ МП заявили про штурм «радикалами» Покровського кафедрального собору, де уранці стався інцидент з побиттям військового.

Про це у Телеграмі повідомляє Українська православна церква, передає Укрінформ.

«Прямо зараз відбувається штурм Покровського кафедрального собору УПЦ у Хмельницькому. Після провокації, яку влаштував місцевий чиновник, до кафедрального собору Хмельницька прийшов натовп. Близько 50 прибічників «ПЦУ» та радикалів вже прорвалися на територію біля храму», - йдеться у повідомленні.

Водночас Громадське з місця події повідомляє про близько 500 людей, що зібралися на акцію під храмом Української православної церкви московського патріархату після побиття військового. Зазначається, що на вході стояли патрульні, серед натовпу є десятки поліцейських. Також присутні 20 військових, зокрема з бригади, де служив постраждалий військовий.

Як повідомлялось, у Хмельницькій ОВА закликали знизити «градус напруги» навколо сутички в храмі УПЦ МП, під час якої побили військового, і розв'язати конфлікт у правовий спосіб

Відео з побиттям військового в одному з храмів УПЦ МП розмістив у Фейсбуці депутат Хмельницької обласної ради Віктор Бурлик. Депутат зазначив, що під час конфлікту в церкву приїхали представники поліції і затримали військового за ст.173.

За даним фактом слідчі Хмельницького райуправління поліції ГУНП в Хмельницькій області відкрили провадження за ч 2 статті 296 Кримінального кодексу України – хуліганство. Наразі поліцейські з’ясовують усі обставини конфлікту, опитують свідків та учасників події.

Читайте також: Кабмін дав відповідь на петицію із закликом не забороняти УПЦ МП

Міський голова Хмельницького Олександр Симчишин зазначив, що побиття військового у храмі має стати аргументом для Верховної Ради, аби проголосувати законопроєкт про заборону УПЦ. За його словами, на позачерговій сесії Хмельницька міська рада припинить користування УПЦ усіма земельними ділянками на території громади, а також ініціюватиме аналогічні рішення обласної та районної рад.

В УПЦ Хмельницької єпархії називали побиття провокацією і не визнають своєї провини. «У Хмельницьку після закликів місцевого депутата, чоловік, переодягнений у військову форму, влаштував провокацію прямо під час Божественної літургії», - заявили в УПЦ МП. 

Стверджується, що чоловік скоїв напад на священнослужителя Свято-Покровського кафедрального собору Хмельницька, зірвав Богослужіння, облив та пошкодив Священне Євангеліє в присутності понад 100 парафіян.

Фото: hromadske.ua

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-