У Хмельницькій ОВА закликали знизити «градус напруги» навколо сутички у храмі УПЦ МП

У Хмельницькій ОВА закликали знизити «градус напруги» навколо сутички у храмі УПЦ МП

Укрінформ
У Хмельницькій ОВА закликали знизити «градус напруги» навколо сутички в храмі УПЦ, під час якої побили військового, і розв'язати конфлікт у правовий спосіб.

Відповідне відеозвернення у Телеграмі оприлюднив перший заступник начальника Хмельницької ОВА Сергій Тюрін, передає Укрінформ.

«Сьогодні багато видань і соцмереж сколихнула новина про сутичку, яка сталася в одній із церков міста Хмельницького. Правоохоронці розслідують даний інцидент і вже незабаром нададуть правову оцінку діям обох сторін. Зі свого боку хотів би нагадати, що ми живемо в європейській цивілізованій країні, де панує верховенство права. Ми не московити і не будемо уподібнюватись їхнім шляхам вирішення конфліктних ситуацій. Як і личить цивілізованим людям, ми будемо будь-які конфлікти розв'язувати у правовий і законний спосіб», - сказав Тюрін.

Він зазначив, що війна зробила українців непримиренними до багатьох подій та явищ. Попри це, закликав «знизити градус напруги» та надати можливість відповідним службам розв'язати цей конфлікт у правовий спосіб.

Посадовець запевнив, що обласна військова адміністрація і надалі контролюватиме розвиток ситуації і висловив сподівання на мудрість і свідомість земляків.

Читайте також: Суд відправив митрополита УПЦ МП Павла під домашній арешт на 60 діб

Як повідомлялось, відео з побиттям військового в одному з храмів УПЦ розмістив у Фейсбуці депутат Хмельницької обласної ради Віктор Бурлик. Депутат зазначив, що під час конфлікту в церкву приїхали представники поліції і затримали військового за ст.173.

За даним фактом слідчі Хмельницького райуправління поліції ГУНП в Хмельницькій області відкрили провадження за ч 2 статті 296 Кримінального кодексу України – хуліганство. Наразі поліцейські з’ясовують усі обставини конфлікту, опитують свідків та учасників події.

Міський голова Хмельницького Олександр Симчишин зазначив, що побиття військового у храмі має стати аргументом для Верховної Ради, аби проголосувати законопроєкт про заборону УПЦ. За його словами, на позачерговій сесії Хмельницька міська рада припинить користування УПЦ усіма земельними ділянками на території громади, а також ініціюватиме аналогічні рішення обласної та районної рад.

В УПЦ Хмельницької єпархії назвали побиття провокацією і не визнають своєї провини. «У Хмельницьку після закликів місцевого депутата, чоловік, переодягнений у військову форму, влаштував провокацію прямо під час Божественної літургії», - заявили в УПЦ. 

Стверджується, що чоловік скоїв напад на священнослужителя Свято-Покровського кафедрального собору Хмельницька, зірвав Богослужіння, облив та пошкодив Священне Євангеліє в присутності понад 100 парафіян.

Фото: Суспільне Хмельницький

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-