У Хмельницькому сталися сутички біля храму УПЦ МП, де побили військового

У Хмельницькому сталися сутички біля храму УПЦ МП, де побили військового

Відео
Укрінформ
У Хмельницькому біля Покровського кафедрального собору УПЦ московського патріархату, де уранці стався інцидент з побиттям військового, почалися сутички, священників вивели з території собору.

Відео сутичок з'явилося у Телеграмі Хмельницький LIVE, передає Укрінформ.

«Під собором почалися сутички з попами», - підписане відео.

Тим часом видання «Є» повідомило, що люди, які зібралися біля храму, скандували «Геть московського попа», «Слава Героям», лунали заклики переходити до Православної церкви України. Мітингувальники вимагали, щоб до них вийшла людина, яка підняла руку на військового, пояснила свій вчинок та вибачилася за свої дії.

УПЦ МП у Телеграмі повідомила, що мітингувальники «провели свої незаконні збори, які назвали «зборами парафіяльної громади», з вимогою опечатати храм, звернулися до правоохоронців і під скандування вивели священство УПЦ з території собору».

Укрінформ звернувся з проханням прокоментувати зазначені події до поліції Хмельницької області, написавши повідомлення у Фейсбуці. На момент публікації відповіді ще не отримано.

Читайте також: Попри заборону Онуфрій провів службу в Києво-Печерській лаврі

Як повідомлялось, УПЦ МП заявила, що «радикали» розпочали штурм Покровського кафедрального собору у Хмельницькому.

У Хмельницькій ОВА закликали знизити «градус напруги» навколо сутички в храмі УПЦ МП, під час якої побили військового, і розв'язати конфлікт у правовий спосіб

Відео з побиттям військового в одному з храмів розмістив у Фейсбуці депутат Хмельницької обласної ради Віктор Бурлик. Депутат зазначив, що під час конфлікту в церкву приїхали представники поліції і затримали військового за ст.173.

За даним фактом слідчі Хмельницького райуправління поліції ГУНП в Хмельницькій області відкрили провадження за ч 2 статті 296 Кримінального кодексу України – хуліганство. Наразі поліцейські з’ясовують усі обставини конфлікту, опитують свідків та учасників події.

Міський голова Хмельницького Олександр Симчишин зазначив, що побиття військового у храмі має стати аргументом для Верховної Ради, аби проголосувати законопроєкт про заборону УПЦ МП. За його словами, на позачерговій сесії Хмельницька міська рада припинить користування УПЦ усіма земельними ділянками на території громади, а також ініціюватиме аналогічні рішення обласної та районної рад.

Фото: Олександра Нікітіна

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-