Зеленський провів у Дніпрі нараду і відвідав лікарню Мечникова

Фото, відео

Президент Володимир Зеленський ознайомився із ситуацією на Дніпропетровщині в умовах воєнного стану та провів у Дніпрі нараду з питань оперативної ситуації у регіоні. Глава держави також відвідав лікарню імені Мечникова.

Про це повідомляється на сайті Глави держави, передає Укрінформ.

Зокрема, начальник Дніпропетровської обласної військової адміністрації Валентин Резніченко зазначив, що ситуація в регіоні контрольована.

«На нашій території немає бойових дій, але ми постійно відчуваємо війну», – зауважив Зеленський.

російські війська завдали по області майже 400 ударів, половина з яких – ракетні, навмисно цілячи по цивільній інфраструктурі, підприємствах, складах із зерном. Найбільше від обстрілів постраждав Криворізький район.

Читайте також: Зеленський на Дніпропетровщині побував на передовій і вручив нагороди військовим

Зеленському доповіли, що внаслідок ворожих атак знищено та пошкоджено 313 житлових будинків, розбито 25 шкіл, садочків і центрів позашкільної освіти, вісім лікарень.

Начальник Дніпропетровської ОВА поінформував Президента про допомогу Збройним силам України. З обласного бюджету на це було виділено майже 111 мільйонів гривень. Регіон також прийняв багато поранених – військових і цивільних – і надає їм усю необхідну медичну допомогу.

Крім того, Дніпропетровщина прихистила понад 300 тисяч внутрішньо переміщених осіб. Вони отримують необхідну гуманітарну допомогу та соціальні виплати.

Читайте також: Зеленський сказав, за яких умов бойові дії можуть завершитися до кінця року

Глава держави ознайомився з роботою логістичного центру з комплектування наборів гуманітарної допомоги й побачив, як налагоджене функціонування цього важливого пункту.

Зеленський зазначив, що під час війни область стала справжнім гуманітарним хабом. Зокрема, відправлено майже 1,5 млн продуктових наборів у шість областей, що страждають від російської агресії.

У ході робочої поїздки Президент також відвідав лікарню імені Мечникова. Про це він повідомив у Телеграмі.

Лікарня ім. І. Мечникова у Дніпрі / Фото: Zelenskiy

"Лікарня ім. Мечникова у Дніпрі. Подякував медикам за цілодобову працю та врятовані життя. Побажав пораненим захисникам найшвидшого одужання. Наші люди викликають захоплення і почуття великої гордості. Усі вони – герої", - написав Зеленський.

Як поінформували в Офісі Президента, Зеленський також передав пораненим військовим державні нагороди.

Крім того, Президент зустрівся з лікарями й медичним персоналом. Він зазначив, що результат їхньої роботи щодо допомоги пораненим військовим і цивільним викликає почуття гордості за те, що в державі є такі великі люди.

«Ви на такій самій передовій, як і Збройні сили України, на своєму місці, дуже складному. І все це витримуєте. Дуже вам дякую за велику службу», – наголосив Зеленський.

Читайте також: Зеленський подякував за завершальний етап боротьби за острів Зміїний

Главі держави розповіли, що станом на 6 липня 2022 року в лікарні було зареєстровано 3791 звернення поранених, травмованих військових і цивільних із зони бойових дій, зокрема внутрішньо переміщених осіб. З них 3014 звернення від військових (79,5%). Проліковано 3362 особи. Померло 169 пацієнтів (тобто летальність становить 4,8%). Це пацієнти, які надходили у вкрай важкому та критичному стані, з пораненнями та ушкодженнями, несумісними з життям.

Президент зазначив, що такий відсоток успішного лікування поранених є промовистим показником професіоналізму українських лікарів.

Як повідомлялося, Президент України у п’ятниці, 8 липня, здійснює робочу поїздку  Дніпропетровщиною.

Фото: president.gov.ua