Подоляк: Для української влади принципово забрати з Маріуполя всіх - військових і цивільних

Визволення всіх людей, які перебувають у заблокованому російськими загарбниками Маріуполі Донецької області, є принциповим питанням для української влади.

Про це член делегації України на переговорах із російською федерацією, радник керівника Офісу Президента Михайло Подоляк заявив в ефірі національного телемарафону, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Для нас принципово забрати всіх людей, які сьогодні знаходяться в Маріуполі, бо це надлюдські умови, в яких вони знаходяться. Вони всі герої, безумовно. Щогодини, щохвилини ми займаємося тим, щоб знайти варіант рішення проблеми – звільнення хлопців та мирних жителів Маріуполя», - сказав він, уточнивши, що Президент України Володимир Зеленський особисто опікується цим питанням.

Читайте також: У виявленому похованні під Маріуполем може бути до 1000 містян

Радник керівника ОП зазначив, що влада намагається використовувати всі можливі шляхи для порятунку людей, які нині перебувають у заблокованому Маріуполі. За його словами, йдеться, зокрема, про переговорний процес, у межах якого українською стороною запропоновано російській провести переговори в Маріуполі. Окрім цього, Подоляк зазначив, що триває робота над організацією гуманітарних коридорів.

Читайте також: Делегація рф поки не відповіла на пропозицію провести переговори у Маріуполі – Подоляк

«Третє – це може бути країна-посередник. Наприклад, Туреччина вже неодноразово говорила про те, що готова забрати морським шляхом людей. Четверте – це, безумовно, може бути військова деблокада в будь-який час, якщо в нас ЗСУ напрацює план, який буде реалістичним», - додав він.

Радник керівника ОП наголосив, що Маріуполь – фантастичний символ України, який довів, що Українська держава зовсім не така, як вважали у російській федерації.

Читайте також: Президент Євроради закликав путіна негайно надати гуманітарний доступ до Маріуполя

Як повідомляв Укрінформ, агресія росії спричинила в Маріуполі одну з найбільших гуманітарних катастроф. Загарбники бомблять беззбройних жителів, блокують гуманітарну допомогу.

У заблокованому місті залишаються ще близько 120 тисяч мирних жителів.

Маріуполь продовжують боронити бійці полку «Азов», українська морська піхота, мотострілки.