Бомбардування Маріуполя: радник мера спростовує, що в лікарні біля Азовсталі були люди

Радник мера Маріуполя Петро Андрющенко спростовує, що в лікарні біля меткомбінату «Азовсталь», куди російські загарбники скинули бомбу, ховалися люди з дітьми.

Як передає Укрінформ, про це він повідомив у Телеграмі.

«Так, Маріуполь, зокрема зона Азовсталі під щільним бомбардуванням надважких бомб. Але в зоні навколо Азовсталі вже давно ніхто не переховується, особливо в зруйнованій до того будівлі лікарні. Висновки робіть самі. Коментувати тут особливо нічого», - написав Андрющенко.

На його думку, цю неправдиву інформацію народний депутат України, уродженець Маріуполя Сергій Тарута дав задля «уваги до власної персони».

Читайте також: Командир «Азова» закликає світових лідерів організувати гумкоридор з «Азовсталі»

Як повідомлялося, нардеп Сергій Тарута повідомляв, що «російські фашисти скинули потужну бомбу на лікарню в районі «Азовсталі». За його інформацією, під завалами там близько 300 людей – серед них діти, і у вцілілій частині лікарні були поранені захисники і ховались маріупольці із дітьми.

Служба безпеки України оприлюднила аудіоперехоплення розмови, у якій російський військовий розповідає про наказ керівництва «зрівняти із землею» завод «Азовсталь» у Маріуполі.

Агресія росії спричинила у Маріуполі одну з найбільших гуманітарних катастроф. Загарбники бомблять беззбройних мешканців, блокують гуманітарну допомогу.

Читайте також: Керівництво рф наказало «зрівняти із землею» Азовсталь – СБУ перехопила розмову

Маріупольський міський голова раніше заявляв, що з початку російського вторгнення у місті загинули до 20 тисяч мирних жителів. За даними Головного управління розвідки МОУ, у Маріуполі зафіксовано перебування 13 російських мобільних крематоріїв для зачистки вулиць від тіл загиблих цивільних мешканців. Усіх потенційних свідків звірств загарбники намагаються ідентифікувати через фільтраційні табори та знищити.

У заблокованому Маріуполі залишаються ще близько 120 тисяч мирних жителів.

Маріуполь продовжують боронити бійці полку «Азов», українська морська піхота, мотострілки.