Влада Київщини закликає обмежити релігійні святкування

Коронавірус

Київська обласна влада звернулася до представників духовенства регіону із закликом обмежити проведення релігійних заходів через погіршення ситуації з коронавірусом.

Про це йшлося під час онлайн-зустрічі, яку організувала Київська облдержадміністрація з представниками релігійних організацій, повідомляє Укрінформ із посиланням на пресслужбу ОДА.

«Зараз потрібно жорстко дотримуватися всіх зазначених правил, щоб ситуація на Київщині не погіршилася. Маємо гарний приклад: у квітні всі мешканці Київщини свідомо поставилися до введених правил карантину, в тому числі це стосувалося обмеження відвідування церков та храмів, кладовищ тощо. Тоді нам вдалося втримати розповсюдження хвороби, ми втратили мінімальну кількість людей і отримали порівняно невелику кількість хворих на коронавірус. Але небезпека все ще поруч. Не маємо права розслаблятися. Відповідальне ставлення до свого здоров‘я, утримання від відвідування храмів, відмова від поїздок в інші регіони, дотримання санітарних вимог є запобіжником від переходу до більш жорстких обмежень», - заявив керівник Київської ОДА Василь Володін.

Читайте також: Київ та 10 регіонів не готові до послаблення карантину - МОЗ

В.о. начальника управління культури, національностей та релігій ОДА Сергій Васильонок наголосив, що на території Київської області забороняється проведення масових релігійних заходів за участю більше однієї особи на 5 кв. метрів площі будівлі або території. Саме організатор заходу є відповідальним за дотримання між учасниками фізичної дистанції не менше ніж 1,5 метра.

Керівництво ОДА звернулося до представників релігійних організацій та вірян Київщини з проханням дотримуватися вимог законодавства і максимально обмежити проведення масових заходів.

Як повідомлялося, станом на 17 серпня в Україні зафіксовано 92 820 випадків COVID-19, з них за останню добу – 1464.