У Хмельницькому благодійний забіг зібрав 450 тисяч гривень на РЕБ для прикордонників

Фото

У Хмельницькому відбувся благодійний забіг “Сталевий кордон 2.0” на підтримку бойових підрозділів прикордонників. Вдалося зібрати близько пів мільйона гривень.

Як повідомляє кореспондент Укрінформу, у забігу взяли участь понад 1300 жителів та гостей регіону, а також військовослужбовці, випускники Національної академії Держприкордонслужби України імені Б. Хмельницького.

Ініціаторами заходу стали громадська організація “Підтримка України та команда Race Expert за сприяння Хмельницької обласної військової адміністрації та міської ради.

У Хмельницькому відбувся благодійний забіг на підтримку бойових підрозділів прикордонників / Фото: Лілія Коцюк, Укрінформ

Цього разу організатори поставили амбітну ціль — зібрати не менше 450 тисяч гривень для придбання портативного радіоелектронного засобу протидії безпілотним апаратам (РЕБ) для підрозділу прикордонників.

Читайте також: На Хмельниччині для війська виділять ₴54 мільйони, отриманих із продажу комунального майна

“Нам вдалося досягти своєї мети завдяки усім небайдужим, що донатами долучилися до збору коштів. Невдовзі наші захисники отримають необхідне обладнання для оборони країни”, - прокоментував результати забігу співорганізатор Олександр Вербіцький.

Діти додали дистанцію 500 метрів, а дорослі — кілометр або три.

Як повідомляв Укрінформ, вінницький волонтерський центр зібрав понад 190 тисяч гривень для ЗСУ на благодійному марафоні.