Із депутата Дубневича суд стягнув 56 мільйонів застави і передав ЗСУ

Вищий антикорупційний суд задовольнив клопотання Спеціалізованої антикорупційної прокуратури про стягнення застави з народного депутата, обвинуваченого в незаконному заволодінні 93 млн гривень Укрзалізниці.

Про це САП повідомила у Фейсбуці, передає Укрінформ.

«21 листопада 2023 року колегія суддів ВАКС задовольнила клопотання прокурора САП про звернення в дохід держави застави у розмірі 56 млн грн, яка була внесена за народного депутата, обвинуваченого у незаконному заволодінні 93 млн грн коштів ПАТ «Укрзалізниці», – йдеться у повідомленні.

За даними прокуратури, суд постановив переказати згадані кошти на спеціальний рахунок Національного банку для збору коштів на підтримку Збройних сил України.

У САП нагадали, що на початку листопада Вищий антикорупційний суд задовольнив клопотання прокурора про оголошення обвинуваченого в міжнародний розшук.

Як повідомляв Укрінформ, ключовим фігурантом провадження про заподіяння Укрзалізниці збитків розміром 93 млн грн є народний депутат Ярослав Дубневич

За даними слідства, група службових осіб Центру забезпечення виробництва ПАТ «Укрзалізниця» у змові з народним депутатом організували злочинну схему, через яку протягом 2015-2017 років підприємство переплатило за постачання товарів понад 93 млн грн. Крім Дубневича, підозри у справі були оголошені ще вісьмом особам.

Читайте також: ВАКС заочно арештував депутата Дубневича

10 жовтня поточного року депутату Дубневичу повідомили про нову підозру – у розкраданні газу на 2,1 млрд гривень. Слідство встановило, що ця схема діяла протягом 2013-2017 років.

17 жовтня Національне антикорупційне бюро України оголосило Дубневича в розшук. Згодом депутат вийшов на зв'язок і заявив, що перебуває в лікарні.

2 листопада ВАКС оголосив Дубневича в міжнародний розшук. Суд зважив на наявність підтвердженої інформації про перебування обвинуваченого за кордоном та неявку його на судові засідання.