Радбез ООН у вівторок обговорить гуманітарну ситуацію в Україні

Рада Безпеки ООН збереться у вівторок на засідання, аби обговорити гуманітарну ситуацію в Україні, спричинену повномасштабним вторгненням РФ.

Як передає власний кореспондент Укрінформу в Нью-Йорку, ініціювали засідання Еквадор і Франція, які консультувалися з українською делегацією.

За інформацією секретаріату Радбезу, очікується, що представник Управління ООН з гуманітарних питань розповість про потреби українців у зимовий період, а також про опубліковану нещодавно Програмою ООН з питань довкілля оцінку екологічних наслідків підриву російськими військами Каховської греблі.

Читайте також: Підрив Каховської ГЕС завдав екосистемі острова Хортиця збитків на понад ₴1,5 мільярда

Очікується, що члени Радбезу, зокрема Албанія, Франція, Японія, Мальта, Швейцарія, Велика Британія, США можуть виступити із засудженням Росії за обстріли цивільної інфраструктури України.

Розпочнеться засідання Ради Безпеки по 10:00 за східноамериканським часом (16:00 за Києвом) – після короткого обговорення ситуації в Сомалі.

Читайте також: Штати закликали країни ООН вимагати відповідальності Росії за воєнні злочини в Україні

Як повідомлялося, голова Комісії з розслідування злочинів, скоєних під час вторгнення Росії в Україну, Ерік Месе розповів членам Ради Безпеки ООН про катування, убивства, незаконні ув’язнення та інші правопорушення російських військ на тимчасово окупованих територіях нашої держави.