Депутата Кузьміних оголосили в розшук

Національне антикорупційне бюро оголосило в розшук нардепа від "Слуги народу" Сергія Кузьміних.

Як передає Укрінформ, про це інформує пресслужба відомства.

"3 лютого 2022 року Національне бюро оголосило в розшук народного депутата України, викритого на одержанні 558 тис. грн неправомірної вигоди", - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що це рішення ухвалено через систематичну неявку підозрюваного на виклики правоохоронних органів, відсутність його за місцем проживання, переховування від детективів НАБУ.

Читайте також: Депутата Кузьміних викликають у НАБУ для вручення підозри

Як повідомляв Укрінформ, 31 січня генеральний прокурор Ірина Венедіктова підписала повідомлення про підозру Кузьміних, якого 28 січня детективи НАБУ затримали на хабарі в 558 тис. грн.

За даними слідства, депутат начебто отримав кошти за сприяння в укладенні контрактів між приватними компаніями та лікарнею в Житомирській області.

Голова фракції "Слуга народу" Давид Арахамія заявив, що в разі доведення вини Кузьміних повинен нести відповідальність згідно із законом.

Сам депутат звернувся до голови партії “Слуга народу” Олени Шуляк та Арахамії з проханням про тимчасове виключення зі складу фракції з можливістю повернутися, якщо буде доведена його невинуватість.

Депутат уже набув статусу підозрюваного і має прибувати до слідчого, прокурора або суду за першою вимогою.

Однак, за даними Спеціалізованої антикорупційної прокуратури, Кузьміних проігнорував три виклики на заплановані слідчі дії.