Справа про держзраду експосадовця РНБО та Адміністрації Президента пішла до суду

Правоохоронці завершили досудове розслідування стосовно колишнього посадовця Адміністрації Президента та Апарату Ради національної безпеки та оборони, обвинувачуваного у державній зраді.

Про це повідомили у пресцентрі СБУ, передає Укрінформ.

Встановлено, що він передавав представникам іноземної спецслужби секретну інформацію про вищі органи влади. Під час спецоперації, контррозвідка СБУ викрила і заблокувала протиправну діяльність зловмисника.

За даними слідства, посадовець був завербований іноземною спецслужбою на шкоду державній безпеці України. Його зарубіжних «кураторів» цікавили відомості держтаємниці, до яких він мав допуск і фактичний доступ.

Читайте також: Справа про держзраду: Верховний Суд відмовив адвокатам Януковича у відводі прокурорів

Наразі колишньому чиновнику вручено обвинувальний акт. Матеріали кримінального провадження за ч. 1 ст. 111 (державна зрада) Кримінального кодексу скеровано до суду, поінформували в СБУ.

Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі строком до 15 років.

Як повідомляв Укрінформ, в СБУ у червні заявили про викриття колишнього посадовця РНБО, який був завербований іноземною спецслужбою.

Читайте також: Ексдепутата із Севастополя судитимуть за держзраду

За даними прокуратури, згідно з матеріалами слідства, у період 2014 року підозрюваний, який на час вчинення інкримінованого злочину працював в Адміністрації Президента (а надалі - у РНБО), маючи доступ до державної таємниці, вступив у злочинну змову з представником іноземної спецслужби та передав останньому відомості, які отримував у зв’язку з виконанням службових обов’язків.