Ескалація на сході України потрібна Путіну для «торгівлі» зі США - Клімкін

Президенту Росії Володимиру Путіну байдуже до жителів ОРДЛО – окуповані райони йому потрібні для того, щоб "торгуватися" на зовнішньополітичній арені.

Таку думку висловив ексміністр закордонних справ України Павло Клімкін в ефірі програми "5 вопросов на злобу дня" телеканалу "Дом".

"Він хоче торгувати цим питанням, тому що українські громадяни, які там, на Донбасі, йому не цікаві. Він буде торгуватися з новою американською адміністрацією, виторговувати якісь моменти. Вони можуть бути різні: і щодо доступу до активів, і санкційні, й інші", - сказав Клімкін.

Тому, вважає ексміністр, ескалація на сході України є свідомою, і Путін має намір скористатися нею у своїх цілях.

Читайте також: Росія в ОРДЛО відпрацьовує ведення наступальних дій – Хомчак

"Мені переслали з Луганська оголошення в під'їзді, на якому написано, що громадяни, зареєстровані на території України - мається на увазі територія, контрольована нами - вже вважаються іноземцями в Луганську. Триває така повзуча анексія, яка для Росії - гра, а для тих, хто на Донбасі, буде коштувати дуже дорого", - додав Клімкін.

Як повідомлялося, в Офісі Президента, коментуючи переговори лідерів Франції, Німеччини та Росії, заявили, що жодні рішення про Україну без участі України не ухвалюватимуться.