Росія в ОРДЛО відпрацьовує ведення наступальних дій – Хомчак

Росія в ОРДЛО відпрацьовує ведення наступальних дій – Хомчак

Укрінформ
Росія продовжує накопичення запасів озброєння та техніки на окупованому Сході України, триває підготовка резервістів.

Про це повідомив головнокомандувач Збройних сил України Руслан Хомчак на позачерговому пленарному засіданні ВР у вівторок, повідомляє кореспондент Укрінформу

“З території Російської Федерації не припиняється логістична підтримка окупаційних адміністрацій. Так, з початку року на ТОТ Донецької та Луганської областей переміщено близько 19 тисяч тонн пального, 335 тонн боєприпасів, 35 автомобілів, 3 танки, реактивні системи залпового вогню і спеціальна техніка”, - сказав Хомчак.

Читайте також: Росія утримує на кордоні з Україною 28 батальйонних тактичних груп - Хомчак

Він також поінформував, що противник періодично грубо, нехтуючи домовленостями щодо дотримання повного та всеосяжного припинення вогню, який діє з 27 липня 2020 року, продовжує збільшувати вогневу активність із застосуванням забороненого озброєння, в тому числі із застосуванням великокаліберної зброї. Крім того, противник посилює передові позиції розвідгрупами та снайперськими парами, проводить тренування особового складу.

Читайте також: Хомчак пояснив, чому Україні буде важко повертати окуповані РФ східні регіони

Як повідомлялося, 26 березня під Шумами внаслідок прицільного обстрілу позицій Об'єднаних сил із заборонених Мінськими домовленостями мінометів калібру 82 мм, станкових автоматичних гранатометів і великокаліберних кулеметів загинуло четверо українських військовослужбовців, ще двоє зазнали поранень та були доправлені до медзакладу.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-