Україна має стати цікавим ринком для іноземних інвестицій - Єрмак

Українська влада прагне залучити інституційних і приватних інвесторів, аби Україна могла стати цікавим ринком для іноземних інвестицій.

На цьому наголосив керівник Офісу Президента Андрій Єрмак на зустрічі з послами країн «Великої двадцятки» (G20), повідомляє Укрінформ із посиланням на пресслужбу ОП.

«Ми хочемо залучити інституційних і приватних інвесторів для того, щоб Україна могла стати цікавим ринком для іноземних інвестицій, підвищуючи свій людський потенціал шляхом напрацювання досвіду, знань, умінь і зв’язків. Ми будемо здійснювати поїздки та представляти Україну на всіх континентах і будемо раді, якщо ви зможете сприяти налагодженню контактів з вашими інвестиційними фондами та інститутами фінансового розвитку», – наголосив Єрмак, звертаючись до послів країн G20.

Читайте також: Єрмак провів першу зустріч у розширеному складі з послами G20

Водночас заступник керівника ОП Юлія Свириденко анонсувала запровадження інструментів для полегшення доступу бізнесу до кредитних ресурсів, а також створення агентства з іноземних інвестицій.

Вона також висловила переконання, що Україна в найближчі місяці зможе успішно розв'язати ключові питання у переговорах з Міжнародним валютним фондом.

Свириденко зауважила, що Офіс Президента та уряд фокусують свою увагу на політиці боротьби з корупцією, реформі фіскальної служби, судовій реформі. Вона також наголосила на важливості зменшення впливу олігархів на українську економіку.

Читайте також: Експерт прогнозує, що ВВП України цьогоріч зросте на 4,3%

Як повідомляв Укрінформ, 21 травня 2020 року МВФ та український уряд досягли попередньої домовленості щодо запуску нової програми кредитування для України в режимі Stand-By. Домовленість передбачає виділення 5 млрд дол. та розрахована на 18 місяців.

При цьому у фонді підкреслили, що програма допоможе Україні ефективно подолати наслідки коронавірусної кризи в економіці та у сфері охорони здоров'я.

Читайте також: Мінфін не розглядає сценаріїв, за яких співпраця з МВФ не буде продовжена - Марченко

У період з грудня минулого року по 13 лютого МВФ проводив перегляд програми Stand-by, однак угоди на рівні персоналу досягнуто не було. Україна, зі свого боку, пообіцяла вжити необхідних заходів для завершення перегляду програми МВФ.