Разумков підписав розпорядження про скликання позачергової Ради

Голова Верховної Ради України Дмитро Разумков підписав розпорядження "Про скликання позачергового пленарного засідання парламенту для розгляду питань, пов'язаних з протидією коронавірусу".

Про це повідомляє Інформаційне управління Апарату Верховної Ради.

"Голова Верховної Ради України Дмитро Разумков підписав розпорядження "Про скликання позачергового пленарного засідання Верховної Ради України". Згідно з розпорядженням, позачергове пленарне засідання Верховної Ради України скликається у зв’язку з пропозицією Погоджувальної ради депутатських фракцій (депутатських груп) та відповідно до частини восьмої статті 19 Регламенту Верховної Ради України", - йдеться у повідомленні.

Згідно з розпорядженням, на позачерговому засіданні, яке розпочнеться о 8 годині 17 березня, будуть розглянуті такі питання: проєкт закону "Про внесення змін до деяких законодавчих актів України, спрямованих на запобігання виникненню і поширенню коронавірусної хвороби (Covid-19)" (реєстр. № 3219); проєкт закону "Про внесення змін до деяких законодавчих актів України, спрямованих на підвищення доступності лікарських засобів, медичних виробів та інших товарів, які закуповуються особою, уповноваженою на здійснення закупівель у сфері охорони здоров’я" №2538 (друге читання); проєкт закону "Про внесення змін до Податкового кодексу України щодо підвищення доступності лікарських засобів, медичних виробів та інших товарів, які закуповуються за кошти державного бюджету, та створення умов для закупівель у сфері охорони здоров’я за кошти державного бюджету" №2539 (друге читання); проєкт закону "Про внесення змін до Податкового кодексу України та інших законів України щодо підтримки платників податків на період здійснення заходів, спрямованих на запобігання виникненню і поширенню коронавірусної хвороби (Covid-19)" №3220.

Читайте також: На сайті Ради з'явився текст законопроєкту про коронавірус

Крім того, на позачерговому засіданні будуть розглянуті проєкт постанови Верховної Ради "Про деякі питання організації роботи Верховної Ради України на період дії карантину в Україні" (реєстр. № 3218) та проєкт Постанови "Про внесення змін до календарного плану проведення третьої сесії Верховної Ради України дев’ятого скликання"(реєстр. № 3224).

Читайте також: Рада змінює графік роботи через карантин

Як повідомляв Укрінформ, Комітет з питань здоров'я нації, медичної допомоги та медичного страхування рекомендує Верховній Раді ухвалити за основу і в цілому законопроєкт №3219 "Про внесення змін до деяких законодавчих актів України, спрямованих на запобігання виникнення і поширення коронавірусної хвороби (COVID-19)".