Тука: Арсенал санкцій проти Росії використовується тільки на 10%

Відео

Не можна стверджувати, що Росія не зазнає жодних втрат від впроваджених проти неї санкцій. До того ж, жоден механізм санкцій не дає миттєвого результату.

Про це заявив заступник міністра з тимчасово окупованих територій Георгій Тука у ефірі телеканалу ZIK.

«На мою думку, арсенал санкцій проти РФ сьогодні використаний приблизно на 10%, не більше. Росія залишається потужним гравцем для енергетичних ринків Європи. І абсолютно зрозуміло, що європейські політики, які причетні до бізнесу, залежні від таких відносин, оскільки не хочуть зазнавати збитків», – визнав Георгій Тука.

Читайте також: Тука розповів, чому не варто розривати угоду з Росією щодо Азову

Але разом з тим, не можна і однозначно стверджувати, що Росія не зазнає жодних втрат від впроваджених проти неї санкцій.

«Жоден механізм санкцій не дає миттєвого результату. Окрім того, не варто забувати, що українські санкції проти Росії – це один рівень, а от європейські, а особливо американські – зовсім інший.

Читайте також: Тука пояснив, чому Штати не приєднаються до «нормандських» переговорів

Зокрема, американці, маючи таку можливість, використовують такі механізми, які дозволяють їм «грати в довгу». Тобто, вони застосовують тактику удава, який поступово душить свою жертву. До слова, така ж тактика була використана і під час занепаду СРСР», – пояснив Тука.

Нагадаємо: радник президента США з національної безпеки Джон Болтон заявив, що США незабаром планують нові антиросійські санкції.