Столтенберг виступив у Верховній Раді

Фото

Генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг відвідав Верховну Раду, де виступив перед народними депутатами.

Про це повідомила у Фейсбуці народна депутатка від «Євросолідарності» Ірина Геращенко, передає Укрінформ.

«Генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг з трибуни ВР ще раз підтвердив, що Україна буде членом Альянсу. Правда, не сказав, коли. Хоча, відверто, Україна чекає сильнішого і однозначного сигналу на Вашингтонському саміті НАТО», - зазначила вона.

За словами Геращенко, у своєму виступі генеральний секретар зосередився на загрозах, які несе вільному світу Росія і її партнери, зокрема, Китай.

Фото Ірини Геращенко

Він віддав шану мужності українського народу і Збройних сил, які протистоять російській агресії, і підкреслив, що майбутнє членство України в НАТО має убезпечити її від нових загроз, зазначила депутатка.

Читайте також: Україну навряд чи запросять до НАТО у Вашингтоні - Столтенберг

Вона додала, що це вже третій візит Столтенберга у ВР, він перший генсек, який виступає в парламенті.

Голова ВР Руслан Стефанчук назвав візит Столтенберга до українського парламенту «чітким та однозначним сигналом для всіх: українців, міжнародних партнерів і ворога, що Україна не одна у своїй боротьбі з агресором».

Читайте також: Україна може здобути перевагу на полі бою - Столтенберг

За словами спікера, він обговорив із генсеком безпекову ситуацію й оборонні потреби держави у боротьбі з агресором, «це передусім додаткові системи ППО та артилерія».

Фото Руслана Стефанчука

«Росія продовжує скоювати злочини в Україні, вбиваючи мирне населення й руйнуючи цивільну інфраструктуру. Саме тому важлива подальша підтримка НАТО та країн-членів Альянсу», - підкреслив спікер українського парламенту.

Також Стефанчук наголосив, що членство України в ЄС і НАТО закріплено у Конституції держави.

«Це – стратегічний курс нашої держави. І тому ми дуже очікуємо просування до членства в Альянсі на Вашингтонському саміті НАТО», - відзначив політик.

Як повідомлялося, сьогодні, 29 квітня, генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг здійснив неоголошений візит до України, вже третій з початку повномасштабного російського вторгнення в Україну.

Фото Ірини Геращенко