Допомога Україні від США та Британії має надихати інші країни - Каллас

Допомога, яку Україні надають США та Велика Британія, мають надихнути інші країни наслідувати їхній приклад.

Як передає Укрінформ, про це прем'єр-міністр Естонії Кая Каллас сказала в інтерв'ю виданню The Telegraph.

"Якщо ми не зможемо допомогти Україні, що це скаже про нас?", – зазначила Каллас.

За словами прем'єр-міністра Естонії, вільний світ має продемонструвати волю перемогти російську агресію в Україні.

"Україна потребує як нашої швидкої військової допомоги, так і довготермінової підтримки. Цілі РФ не змінилися, вона завжди ставила на те, що колись наша допомога зменшиться, а наша єдність розпадеться. У зв’язку з цим усі пакети зброї та боєприпасів, зокрема найновіші від Великої Британії та США, дуже вітаються", - додала вона.

"Це також має надихнути інших доставити Україні те, що їй терміново потрібно. Ми не повинні забувати, що у нас є ресурси та досвід – наша сила переважує силу РФ", - сказала Каллас.

Як повідомляв Укрінформ, напередодні прем'єр-міністр Естонії Кая Каллас закликала партнерів по НАТО підвищити видатки на оборону, аби не спровокувати своєю слабкістю ймовірний напад Росії.

Читайте також: Шмигаль і Каллас обговорили механізм відшкодування завданих Росією збитків Україні

23 квітня Велика Британія пообіцяла надати Україні 500 мільйонів фунтів стерлінгів та найбільший в історії пакет життєво важливих товарів, включаючи близько 400 транспортних засобів, 1600 боєприпасів та чотири мільйони набоїв.

Пакет надійшов після того, як прем'єр-міністр Ріші Сунак оголосив про плани збільшити витрати Великої Британії на оборону до 2,5% ВВП до 2030 року, а також після того, як США схвалили пакет допомоги Україні на понад 60 мільярдів доларів.

Фото: Ken Mürk/ERR