Україна заслуговує на запрошення до НАТО - Зеленський

Україна заслуговує на запрошення до НАТО, водночас Альянс не має права відступити від власних правил лише тому, що такого відступу хочуть у Кремлі.

На цьому наголосив Президент Володимир Зеленський під час спільного брифінгу з генеральним секретарем НАТО Єнсом Столтенбергом у Києві, передає кореспондент Укрінформу.

«Ми говорили про підготовку до цьогорічного саміту НАТО у Вашингтоні. Вже на цьому етапі можна сказати впевнено, що саміт у може стати "моментом сили" для Альянсу. Або ж ні», – зазначив він.

Зеленський пояснив, що саме там вирішиться, чи буде у ворога Альянсу можливість накладати вето на посилення НАТО, і це вирішується саме у питанні щодо України.

Читайте також: Україна і НАТО досягли найбільшого рівня відносин - Зеленський

Президент України Володимир Зеленський зустрівся з Єнсом Столтенбергом / Фото: Офіс Президента

Глава держави наголосив, що Україна заслуговує на запрошення до НАТО. «Ми вважаємо, що Альянс не повинен боятися власної сили та не має права відступити від власних правил лише тому, що такого відступу хочуть Кремлі. Я дякую кожному лідеру абсолютної більшості країн НАТО, які підтримують україну», – підсумував Президент.

Як повідомляв Укрінформ, раніше Столтенберг підтвердив запрошення Зеленському до участі в ювілейному саміті Альянсу у Вашингтоні 9-11 липня.

Фото: ОП