Столтенберг запросив Зеленського до участі у Вашингтонському саміті НАТО

Генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг підтвердив запрошення Президенту України Володимиру Зеленському до участі в ювілейному саміті Альянсу у Вашингтоні у 9-11 липня.

Про це керівник Альянсу оголосив сьогодні у Києві під час спільної пресконференції з Президентом України, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Сьогодні ми обговорили підготовку до саміту НАТО у липні. Тож, пене Президенте, я сподіваюся привітати вас  у Вашингтоні під час цієї зустрічі», - сказав Єнс Столтенбрег.

Він зауважив, що союзники по Альянсу вже погодилися з планом, який дасть змогу збільшити роль НАТО у наданні безпекової допомоги Україні та тренуванні її військовослужбовців. Керівник Альянсу висловив переконання у необхідності переходу від короткострокових зобов’язань союзників до спільних зобов’язань щодо допомоги для України на рівні НАТО, щоб така допомога не була короткостроковою або «додатковою», а довгостроковою та передбачуваною.

«Москва має розуміти, що не зможе перемогти і не зможе нас «перечекати». По праву місце України – в НАТО. Україна стане членом НАТО. Робота, яку ми проводимо зараз, відкриває для вас незворотний шлях до членства в НАТО. Тож коли прийде слушний час, Україна стане членом НАТО. Я дуже сподіваюся, що одного дня прапор України буде майоріти у штаб-квартирі НАТО», - заявив Столтенберг.

Читайте також: Війна може досягти вирішального моменту до саміту НАТО - Atlantic Council

Він зауважив, що НАТО підтримує Україну у боротьбі за її безпеку, а також за власну.

Як повідомлялося, генеральний секретар НАТО здійснив неоголошений візит в Україну - вже третій від початку повномасштабного російського вторгнення.

Фото: facebook.com/zelenskyy.official