Україна знову стала ціллю №1 для кремлівських творців фейків

Основні зусилля кремлівської дезінформаційної кампанії минулого тижня були сфокусовані на цілі №1 – Україні.

Про це повідомляється у тижневому огляді проекту "ЄС проти дезінформації" (EUvsDisinfo), який спеціалізується на боротьбі з дезінформацією з боку Росії.

"Протягом останніх декількох тижнів кремлівські канали, головним чином, фокусувалися на поширенні дезінформації проти країн Заходу: вони намагалися приховати факти отруєння Скрипаля шляхом відволікання уваги та поширення фейків: вигадували інші хімічні та біологічні атаки. Але минулого тижня дезінформаційна кампанія Росії знову сфокусувалася на своїй цілі №1 – Україні", - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що зрежисовані Кремлем телевізійні шоу знову почали активно поширювати озлоблену дезінформацію проти України, відому з 2014 року.

Серед цих дезінформаційних месиджів – "Україна є нацистською державою (диктатурою), яка керується профашистською елітою, а "Слава Україні" є нацистським вітанням"; "Україна – це лише частина "руского міра"; "Україна – це не країна, а територія"; "в Україні немає законно обраного парламенту".

Російські пропагандисти продовжували поширювати фейк про те, що "Україна почала війну проти власного населення - громадянську війну, до якої Росія не має жодного відношення".

Читайте також: Росія хоче випробувати в Україні технології втручання перед виборами в ЄС – Клімкін

Ще одна російська деза, яка поширювалася минулого тижня – лідер кримськотатарського народу Мустафа Джемілєв є "терористом, який закликає вбивати кримчан".

"Усі ці дезінформаційні месиджі вже були неодноразово розвінчані, однак прокремлівські ресурси продовжують їх повторювати, чим ще раз доводять, що їх мета полягає не в інформуванні, а в поширенні брехні, дезінформації, введені в оману та поширенні ненависті", - наголосили в проекті EUvsDisinfo, організованому оперативною групою зі стратегічних комунікацій (East Stratcom Task Force), яка була створена зовнішньополітичною службою ЄС.