Зеленський: Саміт у Швейцарії - перший реальний шанс розпочати відновлення справедливого миру

Глобальний саміт миру в Швейцарії стане першим реальним шансом розпочати відновлення справедливого миру. Водночас Путін зробить все можливе, аби зірвати його роботу.

Як передає Укрінформ, про це заявив Президент Володимир Зеленський під час традиційного відеозвернення.

«Зараз, цими днями, ми разом зі Швейцарією завершили направлення запрошень на Саміт. Конкретні дати Саміту – 15 та 16 червня. Це буде перший етап – фактично перший реальний шанс розпочати відновлення справедливого миру», - наголосив Зеленський.

Глава держави повідомив, що наразі урядовці та інші представники держави працюють на тих напрямках, звідки ще треба залучити лідерів до участі.

Президент також наголосив, що лише глобальна сила здатна примусити Росію до миру, саме тому Україна працює, щоб залучити якнайбільше учасників до Саміту у Швейцарії.

На думку глави держави, Кремль спробує зробити все можливе, аби зірвати роботу майбутнього саміту.

Читайте також: Росію не запрошують на саміт миру у Швейцарії, бо неможливо гарантувати сумлінність її дій - Кулеба

«Маємо також розуміти й те, що Путін спробує і різними маніпуляціями, і силою ударів своїх терористів – спробує зірвати цю роботу, наші зусилля, спробує послабити українські позиції. Всі наші позиції – і на полі бою, і в дипломатії, і в інформаційній сфері – мають бути зараз однаково сильними. Щоб нам тиснути й наближати наші результати, окупанти мають втратити змогу тиснути й здобувати щось для себе. Тож наша сила, наші можливості, наша зброя, єдність із партнерами – усе це має працювати разом. І буде працювати», - наголосив глава держави.

Як повідомляв Укрінформ, Глобальний саміт миру - міжнародна зустріч, яка відбудеться у Швейцарії на рівні лідерів країн-учасників Української формули миру 15-16 червня.

Фото: ОП