Експерт розповів, як Путін волів би "підкоригувати" українську Конституцію

Російський диктатор Володимир Путін волів би, щоб федералізація України була встановлена конституційним шляхом.

Про це заявив у телеефірі політичний експерт Сергій Таран, інформує Еспресо.TV.

"Особливий статус Донбасу і механізми, які можна назвати федералізацією. Особливий статус регіонам усім. Ось це мрія Путіна - щоб була не одна Україна, а було багато земель, які між собою мало корелювали свою діяльність. Щоб у якогось регіону було право вето на зовнішню політику", - пояснив Таран.

За словами експерта, якби Путіну вдалося подібне, "по суті він би керував Україною".

При цьому, як наголосив Таран, політики, котрі на догоду Кремлю реалізовуватимуть відповідні наміри вищого військово-політичного керівництва країни-агресора, пояснюватимуть українцям, що такі зміни територіального устрою потрібні нібито "заради миру":

"Якщо якийсь політик вийде до людей і скаже: "У нас буде мир, але треба тут трошки переписати Конституцію. Правда ж, нам нічого не важить? Життя наших людей дорожче... Ось з такої нібито моральної позиції говоритимуть українські політики, які будуть виконувати волю Путіна", - додав політолог.

Читайте також: Путін слідує за Олександром III: спочатку русифікація - потім революція

Водночас він нагадав, що,однак, подібні інспіровані Московою промови про "мир" в Україні лунали вже у 90 рлках.

"Нам нав'язувала Росія тему того, що Україна ніколи ні з ким не воюватиме, що нам треба позбутися ядерного статусу, що нам не потрібна армія, що це "пережиток", а нам треба "людей годувати". Ось тоді ми позбулися армії, ми позбулися ядерного статусу. І в результаті отримали війну. Якщо ми зараз підемо на подібні поступки, то миру не буде, буде ще більша війна. Тоді у Путіна зрозуміють, що це працює, що Україна зараз готова йти на поступки і ця система тероризму і гібридної війни діє. І що він робитиме? Він буде далі вести війну, тому що це працюватиме. Якщо ж ми хочемо, щоб це не працювало, нам треба саму думку залишити, що можливо домовлятися з Путіним  та його терористами", - підсумував Таран.