Правозахисники закликали прокурорів об’єктивно розглянути скаргу на Холодницького

Правозахисна організація Transparency International Україна заявляє, що уважно стежить за перебігом подій довкола керівника Спеціалізованої антикорупційної прокуратури Назара Холодницького.

Про це йдеться у заяві Transparency International Україна.

"Витік конфіденційної інформації, тиск на суддів і підбурювання свідків до неправдивих свідчень є, очевидно, неприпустимими діями для керівника антикорупційного органу", - вважають правоохоронці.

Водночас у TI Україна зазначили, що перед тим, як робити деталі розслідування щодо Холодницького надбанням громадськості, «ГПУ та НАБУ зобов’язані були спершу отримати дійсно вагомі докази».

Читайте також: Холодницький заявляє про поновлення "квартирної справи" Лещенка

Правозихисники закликали членів Кваліфікаційно-дисциплінарній комісії прокурорів (КДКП) та співробітників ГПУ дотримуватися юридичної чистоти процесу.

«Об’єктивний розгляд ситуації в КДКП та розслідування кримінального провадження повинні довести спроможність антикорупційних органів до самоочищення», - йдеться у заяві.

Читайте також: Холодницький заявляє, що неодноразово попереджав Ситника про "зливи" із САП

У TI Україна висловили сподівання, що факт розслідування «не вплине на конструктивність співпраці між прокурорами САП та детективами НАБУ».

Нагадаємо: 30 березня голова Національного антикорупційного бюро Артем Ситник публічно виступив проти голови САП Назара Холодницького.