Автоматизована перевірка е-декларацій: Моніторинговий комітет ПАРЄ завітав до НАЗК

Представники Моніторингового комітету  ПАРЄ завітали до НАЗК. Під час зустрічі сторони обговорили прогрес щодо впровадження автоматизованої перевірки е-декларацій. 

Про це повідомив керівник департаменту антикорупційної політики НАЗК Володимир Мароха в коментарі кореспонденту Укрінформу.

"Що стосується візиту до НАЗК, представників комітету, як і багатьох інших наших колег-донорів та міжнародні організації, цікавить найперше впровадження автоматизованої перевірки декларацій, які надходять до реєстру. Їх було проінформовано, що ми спільно з програмою розвитку ООН в Україні доопрацьовуємо модуль. Наразі ми виконали свою частину зобов'язань, і, мабуть, з понеділка передамо результати, потім проведуть тендер і переможець буде доопрацьовувати модуль із тим, щоб його потім інтегрувати до існуючої системи", - заявив Мароха.

Читайте також: Рада проігнорувала законопроекти про е-декларації для активістів

Він додав, що представники Моніторингового комітету ПАРЄ також цікавились позицією НАЗК щодо відміни декларування для громадських активістів.

Представники НАЗК зустрілися із співдоповідачем Комітету Парламентської Асамблеї Ради Європи з питань дотримання обов’язків та зобов’язань держави-члена Ради Європи (Моніторингового комітету ПАРЄ) Ееріком-Ніілсом Кроссом та заступником керівника секретаріату цього комітету Басом Кляйном в рамках їхнього візиту в Україну 18-22 березня.