За зверненням Мартиненка проти заступника директора НАБУ порушили справу

Документ

Печерський райсуд Києва зобов'язав ГПУ внести до Єдиного реєстру досудових розслідувань відомості про кримінальне правопорушення на підставі заяви екс-нардепа Миколи Мартиненка проти начальника відділу головного підрозділу детективів НАБУ Андрія Калужинського.

Про це повідомляє «Еспресо» з посиланням на прес-службу колишнього депутата.

За словами адвоката екс-депутата Петра Бойка, таке рішення Печерський райсуд прийняв 5 жовтня 2017 року.

Як повідомив адвокат, Мартиненко 4 вересня звернувся до Генпрокуратури із заявою про вчинення Калужинським «кримінального правопорушення». Так, за його словами, Калужинський «разом з іншими керівниками НАБУ активно бере участь у фальсифікації кримінальних справ проти Мартиненка. Зокрема, під час відеозв'язку з фігурантом іншої справи НАБУ пан Калужинський незаконним чином просив його надати свідчення проти Мартиненка в обмін на закриття справи. Заступник директора НАБУ намагався тиснути на сторонню людину для того, щоб він обмовив Мартиненка», - заявив адвокат, зазначивши, що «є відповідні відеодокази».

Читайте також: Захист Мартиненка звернувся до НАБУ і САП щодо закриття "справи Енергоатому"

За словами Бойка, НАБУ майже 2 роки намагається «сфабрикувати» звинувачення проти Мартиненка, і екс-депутат неодноразово заявляв, що «за цы фальсифікаціъ буде вимагати кримінальної відповідальності для всіх причетних, починаючи з керівників НАБУ. Кримінальна справа стосовно Калужинського - лише перший крок».

При цьому адвокат заявив, що «у відповідь ми не можемо виключати неадекватних і необґрунтованих дій НАБУ проти Мартиненка» через «особисту помсту».

Укрінформ звернувся за коментарем до прес-служби НАБУ. Керівник прес-служби Світлана Олефіра зазначила, що позиція НАБУ з даного питання готується.