РФ заявляє про підготовку Україною проекту резолюції про миротворців ООН на Донбасі

США і Україна висловили неготовність працювати над текстом російського проекту резолюції про розміщення миротворців ООН на Донбасі, при цьому Київ може підготувати альтернативний документ.

Про це заявив постійний представник Росії при ООН Василь Небензя, повідомляє ТАСС.

"Цей проект вже обговорювався в рамках Ради Безпеки, на нього була реакція з боку партнерів. Ми пропонували роботу за текстом цього проекту, але делегації України і Сполучених Штатів після першого обговорення сказали, що вони далі по тексту працювати не готові, у них будуть суттєві зауваження, а можливо в українців буде і контрпроект з питання про розміщення миротворчої місії на Донбасі", - сказав дипломат.

Він припустив, що Президент України Петро Порошенко, який братиме участь в сесії Генасамблеї ООН, щось на цю тему говоритиме.

"Що, ми поки не знаємо, але здогадуємося", - зазначив Небензя.

Він додав, що зараз російський проект резолюції не обговорюється.

Читайте також: Від "миротворчої" ідеї РФ може бути більше шкоди, ніж користі - Волкер

Постпред РФ також повідомив, що тема розміщення охоронної місії на Донбасі буде обговорюватися на засіданні Ради Безпеки ООН високого рівня в ході міністерського тижня в рамках сесії Генеральної Асамблеї всесвітньої організації.

"Я думаю, тема, зрозуміло, підніматиметься на засіданні Ради Безпеки відкритого складу з питань миротворчих операцій за участю глав держав. Росія там буде представлена ​​міністром Сергієм Лавровим", - сказав Небензя.