Північноатлантична Рада на чолі зі Столтенбергом відвідає Україну

Делегація Північноатлантичної ради НАТО на чолі з генсеком Альянсу Єнсом Столтенбергом відвідає Україну.

Таке рішення оголосили на засіданні Комісії Україна-НАТО у вівторок, повідомляє Урядовий портал.

Генсек НАТО підтвердив, що Україна і надалі залишається на порядку денному Альянсу. За його словами, трагічний інцидент, який трапився на сході України із членами СММ ОБСЄ, продемонстрував погіршення безпекової ситуації на Донбасі.

У цьому контексті, союзники вкотре закликали Росію виконати свої зобов’язання у рамках Мінських домовленостей. Вони також підтвердили свою незмінну підтримку суверенітету і територіальної цілісності України в межах її міжнародно визнаних кордонів.

"Під час засідання Комісії Україна-НАТО союзники оголосили своє рішення здійснити протягом поточного року візит Північноатлантичної Ради до України", - інформує прес-служба. 

Повідомляється також, що віце-прем’єр з питань європейської та євроатлантичної інтеграції України Іванна Климпуш-Цинцадзе зустрілась із генеральним секретарем НАТО Єнсом Столтенбергом, а також взяла участь у засіданні Комісії Україна-НАТО, під час якого йшлося про основні пріоритети Річної національної програми співробітництва України з НАТО на 2107 рік (РНП).

"Україна на шляху розбудови обороноздатності держави, приведення армії у відповідність до стандартів НАТО, але ми всі розуміємо, що крім технічних та адміністративних стандартів, є ще й "головний" стандарт НАТО, який має бути впроваджений українцями, - це зміна свідомості", - зазначила віце-прем’єр.

Окремо вона поділилася очікуваннями української сторони від запланованої на 25 травня зустрічі глав держав та урядів країн-членів НАТО.